Dette kan en karriere som webutvikler føre til

Dette kan en karriere som webutvikler føre til

Er du 15-16 år gammel og bruker hvert eneste våkne minutt på å tenke på hva du skal drive med for resten av livet? Da er du i så fall ikke alene, for dette er en problemstilling som veldig mange har blitt og blir hjemsøkt av i denne alderen.

Det man imidlertid ikke blir fortalt, er at det egentlig ikke er noen grunn til å stresse. Man har hele livet foran seg og det er mye bedre å fokusere på det som skjer i nuet enn et så relativt begrep som «resten av livet» er.

Realistisk sett er det svært få som vet hva de ønsker å drive med for resten av livet når man er så unge. Mange bestemmer seg ikke før mange år senere heller, og de klarer seg helt fint. Man har mange muligheter og det er ikke alltid man får bruk for utdanningen sin en gang! 

Blant mulighetene finner vi en karriere som webutvikler. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på hva en karriere som webutvikler kan føre til!

Hva er en webutvikler?

En webutvikler er en person som jobber med programmering. Det handler om å utvikle koder som får nettsider til å oppføre seg på en spesifikk måte, men en webutvikler kan også ha en finger med i spillet når det gjelder hvordan nettsiden ser ut.

I dagens moderne verden er webutvikler en ubeskyttet arbeidstittel. Det betyr at du ikke er avhengig av å følge et tradisjonelt utdanningsløp for å bli webutvikler. Du kan bli webutvikler ved å lære deg koding selv, men du kan også ta en bachelorgrad, mastergrad eller lignende.

Webutvikling og programmering er to store temaer. Som nevnt ovenfor kan det dreie seg om både nettsidens oppførsel og nettsidens design. Dette har ført til at er vanlig å skille mellom webutvikling og webdesign, eller back-end utvikler og front-ent utvikler.

Om du er en person som er over gjennomsnittet interessert i hvordan teknologi fungerer og trives med å tilegne deg ny kunnskap med jevne mellomrom, så kan en karriere som webutvikler være veien å gå for deg. For det er selve definisjonen på en webutvikler!

Hva kan du bruke dette til?

Enhver jobb vil ha en positiv effekt på din økonomiske situasjon, så det gjelder naturligvis også for den som velger en karriere som webutvikler. I tillegg til å jobbe med noe du trives med, så vil en karriere som webutvikler kunne sikre deg et boliglån en gang i fremtiden.

Du kan styre din egen inntekt

Som webutvikler følger det med større frihet til å styre sin egen inntekt. Eksempelvis om du er selvstendig næringsdrivende, så kan du bestemme størrelsen på honoraret selv. Du kan dermed påvirke bankens svar på spørsmål som «hvor mye kan jeg låne» selv i større grad.

Om dette er noe du er veldig nysgjerrig på, så trenger du ikke å vente til det oppsatte bankmøtet. De fleste banker har et verktøy kalt lånekalkulator på siden sin, og denne vil gi deg en pekepinn på hva du kan vente deg som svar på bakgrunn av informasjonen du oppgir.

Legg igjen en kommentar